Szopikowy dom

Moje kochane Misie Szopisie!

Znamy się nie od dziś i wiecie doskonale, że nasze działania skupiają się głównie na pomaganiu szopom – najbardziej dającemu się we znaki gatunkowi inwazyjnemu, który sprowadzony przez ludzką próżność do Europy został uznany za szkodnika i zgodnie z prawem należy bezwzględnie usunąć go ze środowiska. To usunięcie może przebiegać tylko na dwa sposoby – albo zwierzęta są zabijane, albo umieszczane dożywotnio w azylu, takim jak Szopowisko.

Niestety wielu ludzi zapomina o podstawowym fakcie – to my jesteśmy tutaj winni, nie gatunki inwazyjne! Z tego powodu naszym OBOWIĄZKIEM jest dążyć do tego, aby naprawić błędy ludzkości w sposób jak najbardziej humanitarny i unikać niepotrzebnego zabijania zwierząt!

zbiorka szopidom

Wiem doskonale, że nie ma możliwości pomóc wszystkim, jednak póki tylko możemy, będziemy pomagać! Oczywiście z Waszym nieocenionym wsparciem!

Dzięki Waszej ogromnej pomocy udało nam się jeszcze w minionym roku zgromadzić fundusze na kolejną dużą wolierę dla szopich dzieci, jakie zapewne niedługo zaczną napływać do Szopowiska. Stale jednak otrzymujemy zgłoszenia z prośbą o przyjęcie odłowionych dorosłych osobników, a na takie niestety na ten moment miejsca nie mamy…

Oczywiście nie chcemy im odmawiać pomocy, więc postanowiliśmy powalczyć o fundusze na kolejną wolierę! 🙂 Jak zawsze bardzo na Was liczymy! Każda złotówka ma znaczenie!

Jeśli chcecie wspomóc szopikowe obiady : SZOPIDOM